>>Interview Back To The Roots 2010<<
>>Interview Gitaarnet 2007<<
>>>> Scroll down for CD reviews <<<<




20-06-2012
Quotes New live album

Met 'Bringin' It To You Live' laten The Veldman Brothers nogmaals zien waarom zij tot de beste in hun genre behoren.  musicfrom nl

“Bringin’ It To You Live” is een prachtige cd geworden dat een reëel beeld weergeeft van de klasse van The Veldman Brothers.  - bluesforum.nl

Met “Bringin' It To You Live” laten The Veldman Brothers hun toppositie in de Nederblues meer dan waard te zijn.  – Barnowlblues

Bringin’It To You Live“ is een geweldige Live cd van een Nederlandse top band die hiermee laat horen dat de awards die hun schoorsteenmantels zieren volkomen verdiend zijn. - bluesrockpagina.nl

Een prima cd, die het best op hoger volume afgespeeld kan worden, zodat de dynamiek van het live spelen het best tot zijn recht komt. Is zonder meer een conflict met de buren waard! – bluesman.net

Ik beschouw deze CD als een persoonlijk geschenk van de Veldman Brothers om hun muziek te delen, en ga dit zekers doen.Gerrit, Bennie, Donald en Marco....Puik werk. Nogmaals het hoeft niet van ver te komen, het ligt om de hoek.  - bluesandmore.nl




13-06-2012
The Veldman Brothers in The Shack ( tekst en foto's Wil van Wijnhoven voor bluesbreeker.nl

The Veldman Brothers in The Shack ( tekst en foto's Wil van Wijnhoven voor bluesbreeker.nl

Ik kreeg een tip om eens naar Oude Meer af te reizen en dan vooral naar The Shack. Een locatie waar nogal veel bluesbands op het podium staan. Het heeft even geduurd voordat ik deze lange trip heb gemaakt. Maar bij The Veldman Brothers lijkt het me de ideale gelegenheid om die trip te maken. En ik moet zeggen dat het, ondanks de lange reis, het een bijzonder fraaie middag is geworden. Helaas heb ik hem door tijdgebrek wat vroeger moeten afsluiten maar ik heb wel een heel groot gedeelte van het optreden kunnen meemaken.

Twee sets spelen de mannen uit het noorden met een mooie afwisseling van oud en nieuw werk en dan ook nog met diverse fraai uitgevoerde covers. Iets later dan ik verwacht had starten The Veldman Brothers met een korte set waarin ze beginnen met het nummer: ‘2 Times 360’ en daarmee direct het puntje op de ‘i’ zetten. Een schitterend nummer dat zeker live tot zijn recht komt. En hun uitvoering van Duke Robillard: ‘Midnight Canon Ball’ is er eentje met een gouden randje. En dat geldt ook voor hun interpretatie van ‘Letter To My Girlfriend’ een nummer van Stevie Ray Vaughan.

Zoals gezegd de eerste set is kort en na een lekkere pauze kunnen wij bezoekers op het terrasje lekker genieten van het zonnetje en een pintje.
Overigens is The Shack een leuke gelegenheid met een hoog huiskamer-gevoel gehalte. Iets dat toch wel past bij ons bluesliefhebbers denk ik zo

 De tweede set die begint geopend wordt met: ‘Tel Me Baby’, een nummer dat ook terug te vinden is op hun recente live-album “Bringin’ It To You Love”. Waarna een spetterende uitgesponnen uitvoering van Johnny Winters’ ‘Third Degree’ volgt. Een uitvoering waarbij iedereen haast wel uit zijn bol gaat hier. En hun uitvoering van ‘Boom Boom’, iets rustiger dan het vorige doet er niets voor onder.
Jammer genoeg moet ik na dit nummer The Shack verlaten maar wat ik tot nu toe gehoord en gezien heb is het de moeite waard geweest om de reis naar Oude Meer te maken.  Ik kom beslist weer naar The Shack en dan hoop ik toch mijn tijd beter te kunnen inplannen.
 
( fotos klik hier )



Bron: www.bluesbreeker.nl/The%20Veldman%20Brothers%20in%20The%20Shack/The%20Veldman%20Brothers%20in%20The%20Shack.html

06-06-2012
Kwadendamme door www.bluesbreeker.nl

De slaap heb ik kunnen vinden, maar het was maar kort. Vroeg uit de veren, douchen, eten en dan is het alweer bijna tijd om naar The Veldman Brothers te gaan luisteren en kijken. Zij trappen om kwart over een af voor een uur durend optreden en het eerste nummer dat door de boxen klinkt is ‘2 Times 360’. Ik ben er enigszins over verbaasd dat zij openen, ik had ze liever wat later gezien. De band heeft op diverse grote festivals gestaan en hebben een brok ervaring. En met de release van hun nieuwe album binnenkort is hun setlist daar enigszins op aangepast. In de lijn van The Vaughan Brothers, Muddy Waters en Jimi Hendrix kun je hun muziekstijl wel plaatsen. Of in het kort: blues met ballen. Een dampende opening van de tweede dag, zondermeer.


 



Bron: www.bluesbreeker.nl

06-06-2012
Kwadendamme door bluesmagazine.nl

Op het podium staan The Veldman Brothers klaar om ons eens lekker wakker te schudden met hun eerlijke oldschool blues. Deze winnaar van de Dutch Blues Foundation voor beste blues band van 2011, zet zoals altijd een energieke, stabiele set neer. De strakke basis wordt gevormd door bassist Donald van der Goes en drummer Marco Overkamp. De broertjes Veldman, Gerrit op gitaar en Bennie op Hammond wisselen de zang af, waarnaast Bennie ook zijn bluesharp laat scheuren. Bekende nummers worden gespeeld, zoals Need to know en een gevoelig Saw you there….Genieten met een grote G .


Bron: www.bluesmagazine.nl/fotoalbum-verslag-kwadendamme-bluesfestival-2012

14-05-2012
Verslag Kwadendamme 2012 door Jack Blues- Jack van Dorresteijn

Na deze eerste dag is het mij gebruikelijk om veel koffie te scoren en een heerlijke uitsmijter te nuttigen in het hier eerder genoemde plaatselijke cafe, om dan toch weer fit aan de start te staan voor dag twee die rond 13.00 uur ging beginnen. Niet minder dan The Veldman Brothers (NL) waren hiervoor verkozen. Kan mij niet bedenken dat er ooit bij het begin van de zaterdag al zoveel mensen zich voor het podium hadden genesteld om maar niets te missen van deze muzikale broers en hun strakke tandem Marco en Donald. Hun populariteit blijft maar stijgen lijkt het en ze blijven me verbazen met steeds maar weer geweldige nieuwe nummers of uitvoeringen daarvan. Zoals deze gig met “I believe I’m in love with you)”( Fabulous Thunderbirds) met een geweldige samenzang van de twee broers. Mijn dank ook voor het afsluitende nummer “Questions “, kan er niets aan doen maar krijg hier toch steeds een strakke plasser van. Schitterend.

Bron: www.jacksblues.nl/

20-04-2012
Concert verslag Uitreiking Dutch Blues Awards door Arjan Vermeer voor www.thebluesalone.nl



" Een week of wat eerder zagen we ze al spelen in de Noviteit bij Blues aan Zee.
Ze waren toen al aan het warm draaien voor het drukke seizoen wat weer voor hen ligt.
En als ze eenmaal op stoom komen, nu berg je dan maar. Met The Veldman Brothers als Beste Blues band van Nederland zal bluesminnend Nederland deze zomer zeker niet teleurgesteld worden.
Met een Live-CD in aantocht kunnen de festivalgangers van Kwadendamme, Highlands, Zwolle en daar komt nu ook Moulin Blues bij, hun bluesborst nat maken. '

 

 



Bron: www.thebluesalone.nl/2012/04/18/nederlandse-blues-in-het-zonnetje/

13-04-2012
Verslag support Ian Siegal - Hedon Zwolle 12-04-2012 door Bert Reinders - www.thebluesman.net

Maar …. eerst zijn onze maatjes van The Veldman Brothers aan de beurt. The Veldman Brothers staan op zaterdagavond 14 april op het podium ten behoeve van de uitreiking van de Dutch Blues Awards 2011 en kunnen deze korte set in Hedon goed gebruiken als generale repetitie voor de avond in Nieuw Vennep.
 The Brothers beginnen met een nieuw nummer, het instrumentale 2 times 360 en bij de eerste noten hoor je al dat het goed zit. Op de 1e avond van de cd opnames vorige maand in Dalfsen voelde ik nog een lichte voorzichtigheid bij het viertal, maar daarvan is nu geen enkele sprake. In veertig minuten speeltijd wordt alles uit de kast getrokken en komen de prachtige nummers als Leavin’ , Boom Boom, Waitin’ All Night, Saw You There, Tell Me Baby, Need To Know en het opzwepende Boogie in een hoog tempo voorbij.
 Een blik richting de olijke kop van geluidsman Gerald, die breed grijnzend achter z’n mengpaneel staat zegt genoeg. De sound van The Brothers staat vanavond weer als een huis. Klasse!!


Bron: www.thebluesman.net/2012/04/verslag-ian-siegal-supp-veldman.html#more

11-04-2012
Verslag Blues aan Zee - Tekst : Giel van der Hoeven - Photos: Arjan Vermeer voor thebluesalone.nl

The Veldman Brothers op stoom voor de festivals!

Gezien & gehoord in De Noviteit in Monster, Westland bij Blues aan Zee, een optreden van The Veldman Brothers op zaterdag 7 april 2012. Met tekst & filmpje door Giel van der Hoeven en foto’s van Arjan Vermeer.

De broertjes Bennie en Gerrit Veldman en consorten lopen alweer een jaartje of acht mee in het Vaderlandse bluescircuit. De sympathieke Gelderse muzikanten zijn bedreven en hebben hun zaakjes goed voor elkaar. Zowel muzikaal als… uhh, laten we het maar PR-technisch noemen. De liveshows klinken en ogen professioneel en hun CD lay-outs en de website www.veldmanbrothers.com zien er gelikt uit. Het gevolg is al jaren lang een lekkere volle agenda en veel waardering van zogenaamde kenners en bluesliefhebbers en winnaars van uiteenlopende blues awards. Ze waren te bewonderen op o.a. Moulin Blues Ospel, Ribs & Blues Raalte, Culemborg Blues, Oerol Terschelling, Texel Blues, Bluezy Bluesfestival Ridderkerk en ook op het Blues Aan Zee Festival van 2008 gaven ze al acte de présence. Afgelopen zaterdag deed The Veldman Brothers opnieuw het Westlandse Monster aan, dit keer voor een exclusief cluboptreden.
 


Het is niet voor niets dat de (lang niet complete!) opsomming hierboven uitsluitend uit festivals bestaat. Want dáár is het waar wij de gebroeders het vaakst tegen het lijf liepen. En ook de agenda van 2012 zal weer een flink aantal festivallocaties bevatten, waaronder Kwadendamme en Highlands Amersfoort. De brothers shuffle onderscheiden zich voornamelijk door hun instrumentale specialisaties. Broeder Bennie heeft zich helemaal toegelegd op het bespelen van Hammond XK-2 en XB-1 orgels in de beste traditie van Jimmy Smith met snelle melodische improvisaties. En daarnaast speelt hij ook op Sonny Terry-achtige wijze bluesharp en zingt hij af en toe ook een nummer. Gitarist/zanger Gerrit is een echte Strat-man. Hij bespeelt verschillende Fender Stratocasters (o.a. een Roadhouse USA en Strat Japan met Seymour Duncan hotrail). Een complete gitarist, die net zo makkelijk slag-, slide- als sologitaar speelt. Ook neemt Gerrit lovenswaardig de energieke solozang voor zijn rekening. De synergie tussen de bloedbroeders is groot en de verhoogde werking op de bühne wordt alleen nog maar versterkt door de combinatie met bassist Donald van der Goes en drummer Marco Overkamp. Het tweetal houdt de Veluwsche Veldman trein ritmisch op stoom.
 


The Veldman Brothers’ aanwezigheid is bescheiden maar hun live shows zijn muzikaal extravagant. Tevens met veel ingetogen momenten en improvisatie, dat spettert maar soms suddert. Ze treden met een herkenbaar eigen geluid respectvol in de voetsporen van hun inspiratiebronnen uit de oude blues en van de meer recentere bluesrock voorbeelden, zoals de The Fabulous Thunderbirds, Stevie Ray Vaughan en The Red Devils. Up-tempo- en slowblues, ballads (‘Saw You There’ en ‘Leavin’) en boogie van de CD’s ‘Home’ (2007), ‘Harponized’ (2009) en ‘Spreadin’ Around’ (2011) worden in twee sets – met de XL-encore erbij eigenlijk drie sets! – afgewisseld met traditionele covers van ondermeer Jimi Hendrix (‘Who Knows’, ‘The Wind Cries Mary’), John Lee Hooker (‘Boom Boom’), Willie Dixon (‘Let Me Love You Baby’) en Blind Willie McTell (‘Statesboro Blues’). Maar ook songs van het nieuwe live album ‘Bringin` It To You Live’ dat eind mei van dit jaar gepresenteerd zal worden in Café de Stoof te Nunspeet. De opnamen hiervoor (door J.K. Studio’s) vonden in maart van dit jaar plaats in café/zaal ‘Onder Ons’ te Dalfsen. Het optreden in de Noviteit was een fijne opwarmer voor de aanstaande promo-gigs èn voor de komende festivals in de Lage Landen. Spread it around The Veldman Brothers are bringing it to you live!
 




04-04-2012
Verslag Blues voor Kika - Tekst Frank van Engelen voor Bluesmagazine.nl

Het kan nog beter, want de ware extase meldt zich als afsluiter van deze marathon. The Veldman Brothers. Deze mannen laten geducht zien wat ze waard zijn, en zorgen voor het absolute hoogtepunt van dit festival. Wat een power brengen deze mannen, en zetten de boel in vuur en vlam.. Ondanks dat de band wel laat speelde helaas dan voor te weinig publiek naar mijn idee, deerde dat de mannen niet want ze gingen er tegenaan, alsof hun leven er vanaf hing. Een bloemlezing van hun nummers kwam voorbij, met een ronkende Bennie Veldman, die ook steeds meer gaat zingen, samen met Gerrit, een drummer die knalt, ronkt swingt als Ever, Een bassist die swingt, en dan Gerrit die springt, vuurt, vlamt, rockt en knalt als nooit tevoren; wat een power heeft die vent, en dan dat gitaarwerk. Wel wisselde hij regelmatig van gitaar, want hij had er meer bij zich, en er brak een snaar, maar Gerrit gaat gewoon door, alsof her niets gebeurt. Gedreven als de Hell is deze band, die ons ook nog eens verrast met 2 nieuwe nummers. Een prachtige uitvoering van Up from The Skies van Hendrix maakt veel indruk. En ja als Gerrit dan ook nog eens alles geeft qua emotie in het afsluitende leavin, is de extase compleet. Ja, het is bijna oneerlijk, maar ja ik ben gewoon een enorme fan van deze band, en kan niet wachten to het nieuwe album uit gaat komen, wat een Live album is, wat wil je nog meer?

Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-blues-kika-in-warder-31-maart-2012

17-03-2012
Verslag: Blues 2012 – 3 maart, partycentrum het Dak, Leerdam -Tekst: Patrick Struijker Boudier

Op naar The Veldman Brothers in de St. Louiszaal. Het is niet de laatste band op de programmering, anders had ik ze het toetje van de avond genoemd. Want wat een lekker dessert wordt er geserveerd in de wederom bloedhete zaal. Ik heb de band al een aantal keren gezien en de stomende energie blijft me ...positief overdonderen. En aan de overrompelende gezichten in de zaal te zien ben ik daarin niet de enige. Daarnaast gutst het plezier – zoals bij alle bands vanavond – van de muzikanten van het podium af. Blues met een bijzonder ruw rockrandje. De ‘brothers’ zetten een striemende en scheurende set neer die menigeen naar de zuurstof doet grijpen. Of naar het koele bier, want dat vloeit ook rijkelijk vanavond. De band vreet het publiek op en spuugt het vervolgens na dik anderhalf uur weer uitgeput terug de zaal in. Ook een topoptreden!


Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-fotoalbum-blues-leerdam-2012

08-03-2012
Verslag Bluesfestival Leerdam 2012 - www.thebluesman.net - Tekst: Ton Kok

Voor zover dit al top was, de Veldman Brothers, deden er toch nog een schepje boven op. Ik heb ze al vaak aan het werk gezien, maar het blijft genieten. Er werden nummers van de drie tot nu toe verschenen cd’s gespeeld en wat klassiekers van ondermeer John Lee Hooker en Eddie Boyd. Het nieuwe werk, dat terecht moet komen op de later deze maand op te nemen live cd, klonk veel belovend. En ze blijven er zelf ook plezier in houden. Drummer Marco Overkamp zorgde nog voor de nodige hilariteit bij publiek en overige bandleden, door een kristallen lamp met hangertjes, die naast hem aan de muur hing, te gebruiken voor een subtiel slot van het schitterende “Leavin’”. Met een dampende boogie werd het optreden besloten.
 

Bron: www.thebluesman.net/2012/03/verslag-opening-bluesseizoen-in-het-dak.html

26-10-2011
Verslag Bluesnight Midlum - bron: http://www.bluesnightmidlum.nl

De Veldman Brothers wisten binnen het half uur hun apparatuur op te bouwen ( snel het drumstel en de versterkers omwisselen)  zodat de avond niet nodeloos langdurig werd onderbroken en voor het publiek mooi de gelegenheid om een pilsje te halen of buiten een sigaret te paffen of een overheerlijk gehaktbal te scoren bij het eettentje.
Het lijkt eigenlijk wel een soort traditie...dat er altijd een band is in Midlum met een Hammond orgel. Het is niet een voorwaarde voor de blues maar het klinkt wel bliksems lekker als hij zo goed bespeeld wordt door toetsenist/zanger/mondharp-speler Bennie Veldman.
Aangezien het gaat om de "broertjes" Veldman vinden we op gitaar en zang Gerrit Veldman die een goed gitaar geluid had via zijn legendarische VOX versterker.

Was het geluid in het begin van de avond in handen van Vogelaar Audio met Vogelaar himself aan de regelaar, de knoppen werden in de tweede helft gediend door de geluidsman van de band zelf en dat was minstens zo goed.
Ook deze keer weer een volle bak.




07-09-2011
The Veldman Brothers, Blues au Château, 20.08.2011, La Chèze (F)

By Tony Joe Gardner

“Blues & Roots straight from the heart…”

Auf diesen Nenner bringt es die Band selbst auf ihrer Homepage. Und nun steht dieses niederländische Quartett hier auf der bretonischen Bühne und wird ihrem eigenen Slogan mehr als gerecht.

Musikalisches Handwerk auf höchstem Level ist Voraussetzung für die Art und Weise, mit der die Band den Zuhörern in der sehr gut gefüllten „Salle de Fêtes“ in La Chèze an diesem heißen Augustabend ihre geradlinige Bluesmeinung zu Gehör bringt.

Schnörkel und Gimmicks? Fehlanzeige! Straight from the heart eben…

Die Namensgeber dieser hochexplosiven Formation aus unserem Nachbarland sind Gerrit und Bennie Veldman. Gerrit spielt die Gitarre, Bennie bedient die Hammond und die Bluesharp (manchmal sogar gleichzeitig), Marco Overkamp ist der Taktgeber an den Drums und Donald van der Goes der Herr der tiefen Töne.

Geboten wird hier und heute vornehmlich ein Querschnitt aus ihrem aktuellen Album „Spreadin’ Around“, das wiederum aus Eigenkompositionen besteht.Im wahrsten Sinne eine Schweiß treibende Arbeit leisten die Vier auf den Bühnenbrettern und man hat den Eindruck, dass durch ihr Tun die Temperatur im Saal gleich noch einmal um 10 Grad Celsius ansteigt.

Die „Roots“ ihrer Musik sehen die Veldman Brothers in Leuten wie Jimi Hendrix, Muddy Waters oder Elmore James.

Genau dies dringt immer wieder durch, auch wenn diese Band sehr modern klingt.

Die meisten Anteile am Leadgesang hat Gerrit, aber ab und an übernimmt Bruder Bennie diese Rolle.

Am musikalischen Vermögen der vier Musiker gibt es nichts zu deuteln. Ein eingespieltes Powerpaket.

Mittlerweile hat man aufgrund der Hitze im Saal die Seitentüren zur Straße geöffnet. Allmählich bekommt das Ganze einen Open Air Charakter, da immer mehr Zuhörer sich an die frische Luft begeben.

Denn auch von draußen hat man immer noch einen sehr guten Höreindruck von dem, was die Vier auf der Bühne zaubern.

Der ganze sommerliche und wohltuende Bluesspuk dauert zirka zwei Stunden und damit bis nach Mitternacht.

Nach dem Gig ergibt sich noch die Gelegenheit zu einem Gespräch mit den Musikern.

Sie kommen direkt und quasi nonstop von einem Gig in Südfrankreich, wo sie am Vortag gespielt haben. Immerhin knappe 700 Kilometer Strecke.

Donald van der Goes hat sich an einigen Fingern ganz herbe Blasen gespielt. „Das macht doch nichts, das ist in paar Tagen wieder weg.“, lacht er.

We all pay our dues to the blues…

Und so ist es und wir tun es gern.

Übrigens die Veldman Brothers sind in den Niederlanden eine der angesagtesten Bands. Und im Stillen hoffe ich, dass sie sich immer mal wieder über die Grenze zu ihrem Nachbarland trauen, damit auch wir öfter in den Genuss ihrer Musik kommen.

Und dann? Unbedingt nicht verpassen …



Bron: bluesfocus.net/2011/09/06/the-veldman-brothers-blues-au-chateau-20-08-2011-la-cheze-f/

01-09-2011
Concert verslag Culemborg Blues- The Blues Alone?

Tekst: Bert Vethaak.

Na Ribs & Blues vond de organisatie dat ze niet konden achter blijven en daarom kondigde John van Empel dan ook vol trots aan dat The Veldman Brothers het festival zouden openen. Dat de festivalgangers zich hierin beslist konden vinden bleek uit het feit dat de Markt binnen de kortste keren helemaal vol stond. De mannen hadden duidelijk zin in deze opening en gingen vol gas door hun set heen. Halverwege de set kwam het 13 jarige talent Filip Schrijver het kwartet versterken om de Hendrix cover “The Wind Cries Mary” mee te spelen.

Bron: www.thebluesalone.nl/?p=1861

31-08-2011
Verslag Culemborg Blues 2011 - Jack's Blues

Door Jack Por.

De 18 editie werd om 14.00 uur spetterend geopend door The Veldman Brothers. Ik kan het mis hebben maar het leek mij dat er bij deze opener toch al meer mensen op de been waren als bij de voorgaande afleveringen, ondanks het wisselvallige weer. The Brothers voelden zich als een vis in het water op het hoofdpodium en dat was een terechte toewijzing voor deze  inmiddels zeer ervaren entertainers. Mag nog vermeld dat de 13 jarige Culemborger Filip Schrijver een gaaf gastoptreden deed bij The Brothers.

Bron: www.jacksblues.nl

31-08-2011
Verslag Culemborg Blues 2011 - The Bluesman.nl

Tekst Bert Reinders.

'The Veldman Brothers kunnen dan ook ongestoord om 14:00 uur het festival openen en het viertal heeft daar dan ook duidelijk zin in. Soms heb je van die optredens dat alles zo’n beetje klopt. Het geluid is perfect, het plein is goed gevuld en ook de muzikant zit lekker in het vel. De broers overkomt dit alles deze middag. Wat een heerlijke gig! Wat een passie, enthousiasme en vakmanschap! Ook het repertoire is opnieuw lekker onvoorspelbaar waarbij het nummer Questions van het laatste album absoluut één van de hoogtepunten is. Een ander hoogtepunt is het meespelen van de 13 jaar jonge Philip Schrijver uit Culemborg. Met z’n mooie blonde krullen en een brede grijns op zijn gezicht neemt hij als een volwaardig Brothers-lid plaats naast Gerrit Veldman om een eerbetoon aan Jimi Hendrix te brengen. Mooi moment!! `




30-08-2011
Verslag Culemborg Blues 2011 - bluesmagazine.nl

 Tekst: Gerrit Harmsen & Stan van der Lugt & André Wittenbroek / Foto’s: Marco van Rooijen.

De eer om het festival te openen is aan The Veldman Brothers die aan mogen treden op het hoofdpodium. De vogelvlucht die deze heren na het album Spreadin’ Around hebben genomen is die van een grote adelaar die jaagt op zijn prooi. Dat ze die inmiddels te pakken hebben mag wel duidelijk zijn. Werkelijk overal laten de heren zien dat ze tot de absolute bluestop van ons land behoren. Kroeg of hoofdpodium, het maakt niet uit, volle bak spelen en met elkaar en publiek plezier maken en samen elke keer weer genieten van de muziek. Dat ze ook op dit podium de jonge Filip Schrijver weer het gevoel geven even Jimi Hendrix te mogen zijn zegt dat het niet alleen een stel geweldige muzikanten zijn, maar daarnaast ook en stel geweldige mensen. Net als in Raalte een waardig opener van het festival.

Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-culemborg-blues-2011

16-06-2011
Verslag Ribs & Blues 2011 - bluesmagazine.nl - Tekst: Gerrit Harmsen, Imco Ceelen, Joris Pietersen

Tekst: Gerrit Harmsen, Imco Ceelen, Joris Pietersen

Natuurlijk nestelen ook wij ons vooraan bij de opener van het festival waarbij The Veldman Brothers na de Pinkster Party van zaterdag de echte aftrap van het weekend mogen doen.
 In Zoetermeer lieten de heren Veldman en Overkamp en van der Goes al horen dat er niet zómaar rekening gehouden wordt met deze band. Het lijkt er op dat The Veldman Brothers iedereen al vroeg uit bed hebben getrommeld want de tent is goed gevuld voor een opener.
 
Ruim 2x zoveel mensen dan in 2010 stonden voor het Mainstage. Indien dit een voorproefje is van de Dutch Blues Award en de opkomst van het publiek mee zou tellen dan lijkt de strijd om de beste bluesband van Nederland al beslist.



Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-fotos-ribs-blues-2011

16-06-2011
Verslag Ribs & Blues 2011 - bluesforum.nl door Ton Kok

Zondagmiddag werd daar de aftrap voor het festival gegeven door de door de lezers van thebluesman.nl/bluesforum.nl gekozen openingsact, de Veldman Brothers en dat deden ze met verve. Veel materiaal van de nieuwe cd, aangevuld met wat oude favorieten en een enkele cover. De geluidtechniek was in handen van hun vaste mensen Gerald en Hans en ze zetten een helder geluid neer op perfect volume. Het eindigde een beetje onderverwacht met een ingekorte versie van het schitterende ‘Leavin’’, omdat de speeltijd om was. Gerrit en Bennie Veldman, Donald van der Goes en Marco Overkamp gaven een fraai visitekaartje af.



07-06-2011
Concertverslag Zoetermeer Blues Festival 4 juni 2011 - Tekst: Jeroen Bakker & Gerrit Harmsen voor bluesmagazine.nl

' Hierna is het tijd voor The Veldman Brothers die zo onderhand ook een vaste waarde op de festivals lijken te zijn. Je kan het de organisatie niet kwalijk nemen, de heren hebben voor zover bekend nog nooit verzaakt en maken er vanzelfsprekend ook nu weer een feest van voor de liefhebbers van stevige bluesrock en swingende boogie. “Are You Ready To Boogie?” klinkt het luidt op het Schoolplein.

Het inmiddels bekende ‘One More Chance’ zal uiteraard niet ontbreken. ‘Everyday I Play The Blues’ zoals die ook op het laatste album ‘Spreadin’ Around’ te horen valt, is het gezelschap rond de broers Gerrit en Bennie op het lijf geschreven. Het is dan ook een daytime-job gezien het feit dat de heren snel de spullen moeten pakken om ’s avonds laat op het Duitse Zyfflich Festival ruim 800 bluesfans de avond van hun leven te bezorgen. Het buitenland lonkt, in augustus zullen de Fransen kennismaken met deze hardwerkende muzikanten. '



Bron: www.bluesmagazine.nl

07-06-2011
Blues In Zyfflich - 4 juni 2011, Tekst & Foto’s: Patrick Struijker Boudier voor bluesmagazine.nl

"En dan is een lastig moment aangebroken.

Vrijwel gelijktijdig spelen Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops (NL) en The Veldman Brothers (NL): twee topbands die het festival afsluiten. Kies ik voor de relaxte en subtiele blues van Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops of dompel ik me onder in de ongelooflijke bluesrockende set van The Veldman Brothers? Moeilijk, moeilijk.

Uiteindelijk een compromis met mezelf: heen en weer lopen tussen beide bands. Het zorgt wel voor wat schizofreens: heb ik me net laten meesleuren met de zomerse en lome blues van Robbert Fossen, word ik weer keihard wakker geschud door de snoeiharde blues van The Veldman Brothers. En zo gaat het eigenlijk anderhalf uur constant: zacht, hard, relaxen, knallen. Voorkeur voor één van de bands? Heb ik niet. Ik heb genoten van de stomende en beukende set van The Veldman Brothers met een hoofdrol voor de gehele band. Maar ook van de ontspannen muziek van Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops. Bij beide bands wordt het publiek het podium opgezogen en op het einde weer uitgeput de zaal terug ingeworpen. Heerlijke uitsmijters op dit festival! "



Bron: www.bluesmagazine.nl

18-04-2011
Gouwe Blues II zeer succesvol! Tekst: Bert Lek



Hoe het wel moet laten The Veldman Brothers na een lange pauze horen.
Tijdens het ombouwen maakt organisator Henk “The Bluesman” bekend dat deze avond waaraan iedere gratis meewerkt, € 2.400,00 heeft opgebracht.
Danny Lugt van Duchenne Parent Project en penningmeester Ad Both van de stichting Gouwebloem zijn uitermate blij met de helft van het bedrag.
 
Daarna treden alle bezoekers een paar stappen naar voren om niets van Bennie Veldman, zang, keyboard en mondharmonica, Gerrit Veldman, zang en gitaar, Marco Overkamp, drums en Donald van der Goes op bas te missen.
Na een instrumentaal begin om alles goed op elkaar af te stemmen, gaat het bijna anderhalf uur los.
 
Veel werk van het laatste album ‘Spreadin’Around’. De nummers, die zij brengen zijn goed gedoseerd in snelle en langzame stukken met uitstekend solo’s van Bennie en Gerrit. Met een geweldige stuwende bas van Donald en beresterk drumwerk van Marco.
Heerlijke uitvoeringen van ‘Boom, Boom’, waar zelfs John Lee Hooker trots op zou zijn geweest en  ‘Everyday I Have The Blues’ van Memphis Slim, die iedereen kent in de vertolking van B.B. King.
Met als geweldige afsluiter ‘Dust My Broom’! Het zal voor Henk en zijn team, bestaande uit Carin Versluis, Gerard Verschoor, Jan Spoel en Theo Timmer een hele klus worden om zo’n headliner opnieuw te halen. Want deel drie komt zeker!


Bron: www.thebluesman.nl/mijn_weblog/2011/04/gouwe-blues-ii-zeer-succesvol.html

18-01-2011
The Veldman Brothers - Spreadin’ Around cd release 2011 - door jacksblues.nl ( Jack Por )

The Veldman Brothers are in town, spreadin’ the blues all around.

Dit zijn de eerste teksten die je ter oore komt wanneer je de cd afspeelt en zo begon de release party op zaterdagavond 15 januari in het Hedon te Zwolle ook. De laatste waren waarschijnlijk “tot ziens “. Daar tussen in zaten juweeltjes van blues nummers afkomstig van de nieuwe cd “Spreading Around”.

Maar dit alles niet zonder een flinke opwarmer, verzorgt door Bas de Haan, die dat op zijn humoristische en blues gevoelige manier deed. In een klein uurtje wist Bas de kleine 200 aanwezigen klaar te stomen voor het Brothers geweld.

Bijna ging het dan toch beginnen, zij het niet dat Donald van der Goes de microfoon ter hand nam om Bert Reinders van www.TheBluesman.nl eens uit te leggen hoe dat nu zit met de titel “Spreadin’ Around”. En middels het uitreiken van het eerste exemplaar werd Bert bedankt voor het goede werk wat hij levert voor de blues en voor The Veldman Brothers in het bijzonder.

Dan toch The Veldman Brothers. Met broederliefde, waarbij het soms lijkt of we met vier broers te maken hebben, werd een wervelende show neer gezet. Alle nummers van de cd passeerden de revue, aangevuld met enkele toppers die ze al wat langer aan het publiek brengen , waarvan ” One more Chance” zeker niet mocht ontbreken. De cd zelf is prima uitgebalanceerd wat mij betreft. Heerlijke uptempo nummers afgewisseld met wonderschone ballads. Het nummer “Target” , waarbij Gerrit Veldman de akkoustische gitaar ter hand nam en Bennie Veldman de bluesharp uit de zak trok werd haast een familie onderonsje. Dan Donald aan de beurt om met het jazzy nummer “everyday I play the blues” de contrabas naar voren te halen om het door Benny gezongen nummer te begeleiden. Wat mij brengt bij de zang van de bandleden. Het lijkt of de heren een paar treden gestegen zijn wat betreft de zang. Heerlijk om naar te luisteren en zelfs op de titelsong “Spreadin’ around” zag ik toch echt alle vier de heren gezamenlijk zingen dat The veldman Brothers in town waren. Zonder dat we verwachten dat Marco Overkamp met zijn drumstel even naar voren op het podium komt, wil ik toch noemen dat hij zo haast achter het gordijn verschrikkelijk lekker bezig was om samen met Donald op bas de twee Brothers naar een gezamenlijk einde van de nummers te begeleiden. Opvallend was verder dat Benny wat vaker de Hammond inruilde voor de bluesharp en toch ook dat deze gezamenlijk werden gebruikt.

Topnummers voor mij  deze avond waren voor mij “  Everyday I play the Blues, Saw you there, Tell your Daddy, Questions en het schoonste nummer Leavin ”

Na de terugtocht afgelopen nacht waarbij ik de cd in de auto beluisterde blijkt op welke mooie manier de nummers op deze party werden vertolkt. Zelf denk ik dat er live nog veel extra’s aan enkele nummers toegevoegd kan worden. Vooral bij het prachtige “Questions” mag van mij best een stukje aangebreid worden en zo haast een LP vullend nummer worden zoals ik die ken uit het vinyl tijdperk. Ik denk dan aan muziekstukken als , Tubular Bells van Mike Oldfield en Sweet Smoke-Just a Poke. Dit wel aangaande de live vertolkingen uiteraard.

Er staat ons vast nog wat te wachten wat betreft de mooie solo’s op gitaar en bluesharp tijdens de komende optredens. Hulde voor dit mooie werk en ik voorspel dat een tweede oplage niet lang op zich laat wachten.

Click here for photos from Jack's Blues

Bron: www.jacksblues.nl

17-01-2011
CD presentatie “Spreadin’ Around” Hedon, Zwolle door Marcel Schuurman voor www.bluesforum.nl

The Veldman Brothers - CD presentatie “Spreadin’ Around” Hedon, Zwolle door Marcel Schuurman voor www.bluesforum.nl

Bijna 42 en geboren in Amsterdam (020 zeggen hoeft van mij niet hoor) kom ik vanavond voor het eerst van mijn leven in Zwolle aan. Waarom deze “verre reis”? the Veldman Brothers houden deze avond de “baby shower” van hun meest recente wapen om de blues te verspreiden in Nederland: de cd: Spreadin’ Around.

Ik ben wel een liefhebber van de energie van de heren en de manier waarop ze ook op cd overkomen alsof je zelf in het jeugdhonk of poppodium staat te luisteren, maar dan zonder de vieze cola en bier in plastic bekers. Een echte doorgewinterde fan ben ik echter niet.
Ik zag de heren voor het eerst aan het werk op het Jazzfestival van Breda in 2007 toen ik net klaar was met mijn eigen band. Toen vond ik de band ook al staan als een huis waarin voor mij toen met name het op Stevie Ray Vaughan/Hendrix/B.B. King leest geschoeide gitaarwerk van Gerrit Veldman opviel.

Terug naar Zwolle: we (Dick en Angela van de Posthoorn te Waarland en ik) komen rond 20:00 uur aan bij de Hedon. De zaal blijkt pas over een half uur open te gaan en de koude wordt dit bluesliefhebbende muzikale echtpaar bijna teveel.

Hedon blijkt een redelijk modern poppodium met de programmering die je bij soortgelijke zalen ziet. De zaal lijkt nog niet zo heel vol en dat verbaast me. Gelukkig stroomt de zaal snel vol en prompt om 21:00 verschijnt Bert Reinders “the Bluesman” op het podium om de opener Bas de Haan aan te kondigen. Bas de Haan lijkt enigszins nerveus te moeten openen zo ver van Amsterdam vandaan en voor al deze mensen die toch uiteindelijk op een ding wachten. Hij vermeld meteen dat hij niet voor Ajax is en start met een origineel setje solo country blues waarin ook ruimte is voor Nederlandstalig repertoire (met een soort Jiskefet achtig amsterdams accent) en opvallende covers van Dylan (Don’t Think Twice) en The Stones (Sympathy For the Devil). Desalniettemin onderhoudend maar zoals zoveel solo artiesten kan het niet lang mijn aandacht vasthouden.

We liggen strak op schema (kom daar maar eens om tegenwoordig) want om klokslag 22:00 kondig Bert Reinders the Veldman Brothers aan. Die hebben voordat ze beginnen nog een speciaal dankwoord voor Bert vanwege zijn inspanningen van de afgelopen jaren en overhandigen hem het allereerste exemplaar van de cd.
Als de band daarna aftrapt met “Spreadin’ Around” knalt de band met lekkere samenzang de zaal in. Het geluid in de zaal is fantastisch en het is voor mij de eerste keer dat ik de Veldmannen zo (die toch altijd behoorlijk luid spelen) zo lekker kan horen. Het valt eigenlijk meteen hoe traditioneel ze eigenlijk klinken zonder in een “authentieke tijdscapsule” te zitten. Het geluid is hard, stevig maar hier geen uit de hard rock overgewaaide gitaarsounds. Gerrit wordt solistisch prima bijgestaan door Bennie met zijn moddervette Hammond en bluesharp sounds en heeft een fantastisch ritme tandem. Het geeft de band voor mij altijd dat beetje extra wat ik mis bij blues “powertrio’s”

We zijn hier om de nummers van de nieuwe cd te horen maar er is ook ruimte voor ouder werk: het “Green Onions” achtige “One More Chance” wordt gevolgd door John Lee Hooker’s “Boom Boom” Het verbaast me elke keer weer hoe de band er in slaagt dit soort oude klassiekers (later komt ook nog Dust My Broom voorbij) nieuw leven in te blazen met hun positief geladen energie en strak knallende scheurende blues.
We nemen even rust met een van de mooiste nummers van hun nieuwe cd: het soulvolle “Leavin” Grote verassing voor mij komt als de band zich  vervolgens waagt aan Big Joe Turners “Midnight Cannonball” lekkere zang van Bennie en Gerrit heeft goed geluisterd naar de uitvoering van Duke Robillard. Voor mij even heel iets anders en ik zet snel mijn camera aan om dit vast te leggen voor Youtube. De avond wordt afgesloten met het laatste nummer van de cd: het slepende enigzins spacy “Questions”

We spacen nog even door met de laatste toegift van de avond Hendrix’ “Who Knows”
Ik begeef me dan alvast naar de merchandise stand voor mijn exemplaar van de cd.
Wat een avond en wat een band, een echte band waarin niet een solistische individu centraal staat maar waar het totaalgeluid en interactie op het podium belangrijk is.

We hebben hier een terechte opener voor Ribs and Blues 2011!




23-12-2010
Verslag Blues X-Mas 2010 - Moulin Blues - Ospel door www.bluesbreeker.nl

Blues X-Mas met
The Veldman Brothers

Zaterdag 18 december 2010
 

De winterse weergoden trotserend ben ik zaterdagavond naar café De Prins in Ospel getrokken om daar naar The Veldman Brothers te kijken en te luisteren naar nieuws over het aanstaande Moulin Blues Festival.
Om bij het laatste te beginnen ben ik niets nieuws te weten gekomen, buiten dat men de kleine tent blijft handhaven.
Maar voor het overige geen nieuwe namen die toegevoegd kunnen worden aan de bands die al bekend zijn.
Wat het tweede betreft was er eigenlijk ook niets nieuws onder de zon.
Want dat The Veldman Brothers bluestoppers zijn is algemeen bekend. En dat ze absoluut tot de Nederlandse top behoren is ook bekend.
Maar wat nog niet voor iedereen bekend is, is dat de mannen uit het Noorden des lands medio januari op de proppen komen met een nieuw album.
 

En zo krijgen we deze avond een setlist gepresenteerd met zowel oud als nieuw eigen werk en voortreffelijke covers.  Met het nummer ‘Harponized’, waar Bennie Veldman heerlijk tekeer gaat op zijn harp, start een fantastisch optreden dat uit twee sets zal bestaan.
Het is een lekker stevige bluesdeun die met de eerste noot al de stempel op de avond drukt.
Maar daar is het nog niet mee gedaan, kicken is het bij het slidewerk van Gerrit Veldman op het nummer ‘Statesboro Blues’, een nummer bekent van onder meer Taj Mahal.
De band knalt zoals nooit tevoren, Bennie, Gerrit, Donald en Marco gaan tot aan het gaatje.
Imponerend zoals deze band speelt en dan vooral veel eigen werk van hoog niveau laat horen.
In dat straatje passen ook meer dan uitstekend de nieuwe songs: ‘Evil’ en ‘Questions’ die op hun nog uit te komen album staan.
Zelfs collega muzikant Phil Bastiaans (King Mo) staat zichtbaar te genieten van de band.
De eerste en vooral stevige set wordt afgesloten met het nummer ‘Loverman’.
Dat betekend voor ons toeschouwers even bijkletsen met elkaar of een praatje maken met de bandleden.
En voor de bandleden is het even op adem komen. Echter voor korte tijd want binnen korte tijd staan ze alweer op het podium.

De aftrap wordt gedaan, hoe kan het ook anders, met het bluesnummer ‘Everyday I Play The Blues’, dat ook op hun nieuwe album komt te staan.
Dit wordt dan weer gevolgd door o.a.: ‘One More Chance’ en ‘Pretty’ enkele van hun fantastische nummers die ook op hun debuut-cd “Home” staan.
‘Killing Floor’ een nummer van Howlin’ Wolff wordt op voortreffelijke manier door de band gecoverd en op hun eigen manier geïnterpreteerd.
Een bluesnummer dat tot diep in de poriën van iedere bluesliefhebber gaat, vooral ook door het intense orgelspel van Bennie in combinatie met stevige drumpartijen en gitaarlicks.
The Veldman Brothers zijn ook liefhebbers van  Jimi Hendrix, net zoals Phil Bastiaans, die dan ook prompt op het podium wordt  geroepen om een deuntje mee te zingen.
Dat wordt dan ‘The Wind Cries Mary’. Deze geste wordt door het publiek bijzonder gewaardeerd en de roep om meer neemt dan ook toe.
Tuurlijk wordt dat door de band beloond en dus zingt Phil nog een nummer mee.
Daarmee komen The Veldman Brothers niet weg en na hun reguliere optreden spelen ze nog een toegift van drie nummers waarin ook de traditional ‘Hoochie Choochie Man’ voorbij komt.

Bij dit fantastische optreden ben ik voor even de barre weersomstandigheden vergeten. Maar de realiteit haalt me al snel in want met een duivelse vaart van wel 25 km per uur rijden en glijden we weer richting naar huis.
Wel goed gemutst en nog nagenietend van een lekkere pot blues van een prima bluesband.



Bron: www.bluesbreeker.nl/Blues%20Christmas%20met%20The%20Veldman%20Brothers/Blues%20Christmas%20met%20The%20Veldman%20Brothers.html

23-11-2010
Verslag Trueland Bluesforum.nl festival in Waarland 20-11-2010 door Ton Kok voor voor thebluesman.nl

Tekst/foto: Ton Kok

The Veldman Brothers

Absoluut top wat deze mannen weer lieten horen. Geluid perfect in orde, goede muzikanten en dito repertoire. Nummers van beider eerdere CD’s, waar werk van de binnenkort te verschijnen CD (‘Leavin’’, een fraaie soulballad is absoluut grote klasse), spontaan opkomende covers (Eddie Boyd’s ‘Third Degree’), alles zat er weer in. Angela Schuurman kwam ook nog even opdraven om in ‘What’d I Say’ de backing vocals en bij ‘Everyday (I Have The Blues)’ de lead vocals voor haar rekening te nemen. Met de nieuwe CD is het vooruitzicht kan de bluesman uit Meppel wel eens gaan gelijk krijgen, 2011 wordt het jaar van Gerrit, Bennie, Donald en Marco.

 




29-09-2010
Verslag Jimi Hendrix Tour - 26 september 2010 Hedon door Willem Croese Willem. Gepubliceerd voor Back To The Roots.

Laatste concert speciale tour van The Veldman Brothers in Zwolle
Muzikaal eerbetoon voor Jimi Hendrix

29 september 2010 

Onder het motto “Playin' in the experience of Jimi Hendrix”, stonden The Veldman Brothers in de maand september zes keer op Nederlandse podia. Zij speelden het werk van de Amerikaanse gitaarvirtuoos. Niet geheel toevallig, want het is intussen veertig jaar geleden dat Jimi Hendrix op 27-jarige leeftijd na gebruik van slaappillen en wijn overleed in een Londense hotelkamer. 

Jimi Hendrix Tour
De naamgevers van The Veldman Brothers, Gerrit en Bennie zouden waarschijnlijk nooit zover in de blues zijn gekomen wanneer hun oudere broer Henk niet op zijn slaapkamer Hendrix platen draaide. Het werd helemaal feest toen de jonge knapen de gitaarsolo's van Jimi herkenden die hun broer speelde in een oefenruimte. Zij wilden dat ook en gingen aan de slag.
Nu vele jaren later kwamen de Veldmannen met hun eigen Jimi Hendrix tour. Het laatste concert werd op zondagavond 26 september gegeven in Zwolle. De poptempel Hedon was zeer goed gevuld met belangstellenden. Niet alleen grijze koppies die hunkerden naar jeugdsentiment, maar ook jongeren die wilden genieten. Ruim twee uur lang kon men kijken en luisteren naar de wijze waarop The Veldman Brothers vele Hendrixnummers speelden.
Naast Gerrit (gitaar + zang) en Bennie (Hammond + bluesharp) was ook de ritmesectie van de band paraat met drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes. Het viertal speelt al jaren samen en dat is goed te zien. Een knipoogje hier of een knikje daar was voldoende voor de heren om te weten wat zij aan elkaar hebben. The Veldman Brothers is een groep die zoveel mogelijk op de planken staat, door deze ervaringen staat hun livesound als een huis. Ook deze keer tijdens het tribuut voor Jimi Hendrix.
Halverwege het concert werd gitarist Ruben Hoeke als speciale gast op het podium gehaald. Hij kon het niet laten om het publiek te vragen of men Gerrit Veldman heeft horen spelen. ,,Ik heb hier niks aan toe te voegen.” Mooi die vriendelijkheid van Ruben Hoeke, maar zijn manier van spelen gaf wel degelijk iets extra's. Zijn hier en daar funky stijl van spelen met prachtige solo's deed onbewust denken aan de invloed van Jan Akkerman. 

Ruben Hoeke genoot zichtbaar met een brede grijns terwijl hij duelleerde met Gerrit Veldman. Hoeke's eigen werk is vaak stevig. Zijn versterker stond deze keer waarschijnlijk flink open, althans het gitaarspel kwam nogal hard over qua geluidssterkte vergeleken met de rest van de muzikanten. Of het was een combinatie door zijn spel. Tot twee maal aan toe brak hij immers een snaar.
Mooi is dat zowel The Veldman Brothers als Ruben Hoeke geen enkele poging deden om Jimi Hendrix exact na te doen. Gitaar in de nek of het instrument in de fik steken was er niet bij. Eindeloos solo's imiteren evenmin. Over dit laatste zei Gerrit Veldman maanden geleden in Back To The Roots: ,,Toch zou Jimi mij uitlachen wanneer ik dezelfde versies na zou doen van zijn werk. Hij stond op het podium en het kwam altijd goed, al was hij een kameleon die elke keer anders speelde.”

De band speelde de songs van Hendrix zoals hun eigen liedjes klinken, namelijk bluesy tot bluesrock. Nummers zoals 'Up From The Skies, Burning Of The Midnight Lamp, Fire, Red House, Foxy Lady' passeerden allemaal de revue. Dit is overigens slechts een greep uit de hoeveelheid liedjes die The Veldman Brothers brachten. Als afsluiter kwam de band met Jimi's 'Who Knows', waarin Bennie Veldman met zijn orgel heerlijk zijn gang kon gaan. Uiterst geconcentreerd speelde hij met open mond, terwijl het zweet over zijn gezicht gutste. Wat kan die man fantastisch knallen op zijn Hammond.

Voor dergelijk enthousiast spel werden de muzikanten met een luid applaus en gejoel bedankt. Het concert was een 'experience' voor het publiek. Terecht, want het was smullen voor de liefhebbers. Jimi Hendrix keek vast vanaf een wolk meer dan tevreden toe. The Veldman Brothers kunnen eerdaags extra gemotiveerd de studio in om hun nieuwe cd op te nemen.

Willem Croese
Gepubliceerd voor Back To The Roots



Bron: www.bluesuitdepolder.nl/2010/2010-recensies/100929_Muzikaal_eerbetoon_voor_Jimi_Hendrix.html

20-09-2010
Foto Verslag : The Veldman Brothers – 18 september 2010 Theater Calypso, Wijk bij Duurstede. Tekst : Gerrit Harmsen. Foto’s : Marco van Rooijen - bluesmagazine.nl

Waardig eerbetoon aan Jimi Hendrix bij BluesInWijk!

De 3 heren van BluesInwijk moeten heel alert zijn geweest na de aankondiging van The Veldman Brothers om een aantal Jimi Hendrix tribute’s te doen. Precies 40 jaar na zijn overlijden staat de Nederlandse band op 18 september in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede.
Een kleine 200 man heeft de weg weten te vinden naar het kleine theater. Niet uitverkocht, wel lekker vol!
Het valt me op dat er 3 zeer jonge gastjes bijna bovenop het podium staan.
Waarvan de kleinste een Hendrix shirtje aan heeft.
Ik vraag of ze van de Blues houden en geef de 2 grootste een visitekaartje. De kleinste zegt, Hallo, mag ik er ook één. Een paar minuten later is het 21.00 en wordt er gestart met All Along The Watchtower.
Een opener die er voor zorgt dat je gelijk bent vastgenageld en alle aandacht op de band is gericht. Het blijkt even zoeken na de juiste afstelling van het geluid en dan vooral de gitaar die niet helemaal goed doorkomt in vergelijking met de rest.
In de 2de set wordt definitief met dit probleem afgerekend en is de afstelling beduidend beter.
The Veldman Brothers hebben duidelijk niet de makkelijkste gekozen met het samenstellen van de gekozen nummers. Voor het grote publiek is het eenvoudig om alle ‘greatest hits’ te laten passeren.
De heren laten echter ook het mindere bekende repertoire voorbij komen.
En natuurlijk horen we wel een aantal groter krakers, naast bv. Red House, Little Wing en Foxy Lady blijkt Hey Joe echter het meest memorabele van deze avond.

Dat kleine ventje van het begin van de avond blijkt de 12 jarige Filip Schrijver te zijn die zijn kunsten tijdens Hey Joe op het podium mag vertonen. Filip soleert met veel flair en op zijn gemakje er rustig op los.
Heerlijk, een 12 jarige gast die Hendrix speelt. Mooiste is natuurlijk dat hij zijn kids ook weer zal beïnvloeden. Dus Jimi en de blues leven nog jaren voort.
Als de heren van The Veldman Brothers tijdens de toegift dan ook nog het schitterende eigen nummer ‘All Those People’ de zaal in knallen is deze editie van BluesInWijk helemaal compleet.



Bron: www.bluesmagazine.nl/foto-verslag-the-veldman-brothers-18-september-2010-theater-calypso-wijk-bij-duurstede

20-09-2010
Verslag Jimi Hendrix Tour - 18 september 2010 Theater Calypso, Wijk bij Duurstede door Bert Lek voor thebluesman.nl

De afgelopen jaren heb ik onder andere Popa Chubby en John Campbell gezien die in de huid van Jimi Hendrix waren gekropen. Zij bleven dicht bij het werk van de stratocaster grootheid. Vooral de Engelsman Campbell, die vanwege zijn Marshall boxen Hendrix geweldig goed kom imiteren.

Hoe zou de aanpak van The Veldman Brothers zijn, vraag je dan af?
Het is in elk geval een hele bijzondere avond, want het is vandaag (18 september 2010) precies 40 jaar geleden dat Hendrix in Londen overleed.

Bij binnenkomst in het gezellige Calypso theater valt het gelijk op dat de stoelen verwijderd zijn. Dat was een bijzonder storende factor tijdens het eerste concert dat de mannen van Wijk vorig jaar organiseerden.Door het weghalen van de stoelen is er ruimte voor zo'n 300 bezoekers ontstaan dat deze avond voor ruim tweederde gevuld is.

Op het podium is dezelfde geluidsopstelling die de Veldman Brothers altijd bij zich hebben. “We hebben expres gekozen om zijn muziek vanuit The Veldman Brothers-sfeer te benaderen, zeggen zanger/gitarist Gerrit en achter de Hammond, op de mondharmonica en achtergrond vocalen Bennie Veldman.
Samen met Marco Overkamp, drums en Donald v.d. Goes op de bas, hebben de broertjes zich er niet met een Jantje van Leiden afgemaakt.

De nummers die we vanavond voorgeschoteld krijgen zijn voornamelijk van de drie studio lp’s, die Hendrix opnam en uitbracht voor zijn dood; “Are You Experienced”, “Axis Bold As Love” (ABAL) en ”Electric Ladyland”(EL).
De songs worden niet in de volgorde van het uitbrengen van de albums gebracht, doch kriskras door elkaar heen.
Bij het eerste nummer “All Along The Watchtower” (EL) heeft Gerrit nog wat last van een hese stem, maar dit euvel lost zich gelukkig op in het verloop van het uitstekende concert.

Vervolgens laat hij in een van de moeilijkste nummers, die Hendrix ooit opnam: “Up From The Skies” (ABAL) zijn talenten op de gitaar horen.
In” Fire” wordt Gerrit vocaal ter zijde gestaan door de geweldige bassist Van der Goes. Stoïcijns doet hij wat hij moet doen. De boel goed bij elkaar houden.
Na “The Wind Cries Mary” volgt het onbekende “Roomfull Of Mirrors”. Een pluim voor de band om dit stuk op de setlist te zetten.

Terug naar de eerste lp van Hendrix met een geweldige uitvoering van “Red House”. Eerst een uitgebreide, indrukwekkende solo van Bennie achter het orgel, daarna wordt het subtiel overgenomen door Gerrit op gitaar.
Vervolgens de flipside van Hendrix eerste single“Hey Joe”, “Stone Free”. Na “Foxy Lady”, mag Benny zich opnieuw uitleven in “Rainy Day, Dream Away.”, dat op “Electric Ladyland” staat, inclusief een orgeltje. Een van de weinige keren, dat Hendrix het gebruikte als instrument in zijn nummers.

In de tweede set komt Gerrit helemaal los. “Crosstown Traffic” van (E.L.) krijgt langzaam, maar zeker een rapuitvoering en wordt gigantisch opgerekt tot bijna 15 minuten, zonder dat het gaat vervelen.
In Earl King’s “Come On”(“ Let The Good Times Roll”) ook van E.L. blijft de band dicht bij de originele uitvoering met strak drumwerk van Overkamp, die drumt als een tweede Mitch Mitchell. Heerlijk de deksel s bewerkend!
Ook lovend zijn we over de uitvoering van “The Burning Of The Midnightlamp”. Weer een van de moeilijke Hendrix stukken.

Naast “Red House”, was “Catfish Blues” de bluesstukken, die Hendrix op zijn repertoire had staan. Volgens Bennie mag dit dus niet ontbreken. Zijn broer Gerrit legt daar heel zijn ziel en zaligheid in bloot.

Erg leuk en goed gevonden waren de uitvoeringen van “Rock Me Baby” en wat uiteindelijk het nummer “Loverman” is geworden. Het door elkaar lopen van de nummers, geeft mooi weer hoe het uiteindelijke resultaat is ontstaan.

Daarna heeft de band een verassing voor ons. Zij roepen de twaalfjarige Philip Schrijver het podium op om “Hey Joe” mee te spelen. De blonde knaap, doet het met zoveel verve, dat hij na afloop en daverend applaus krijgt en een aai over zijn bol van de bandleden.
“Little Wing” en “Who Knows”. volgen nog. Het laatste nummer is van Hendrix’s  live album “Band Of Gypsies” Met een superuitvoering van Howlin’Wolfs “Killing Floor” wordt de toegift besloten.

Een uitstekende keuze van The Veldman Brothers om de Hendrix tribute er tussendoor te doen als ode aan een van de grootste gitaristen van de vorige eeuw. Jullie hebben in Wijk bij Duurstede in ieder geval weer nieuwe vrienden gemaakt.



Bron: www.thebluesman.nl/mijn_weblog/2010/09/verslag-the-veldman-brothers-in-wijk-bij-duurstede.html

18-09-2010
Concert verslag – Jimi Hendrix Tour - Nix BBBluesclub Enschede door Jan van Eck

Eindelijk was het zover: Veldman Brothers spelen Hendrix in de NiX BBBlues.
Na een klein voorproefje in Giethoorn op de jam met King Mo hadden ze al hoge verwachtingen bij mij (en vele anderen) gewekt en … de heren maken het helemaal waar.
Gerrit speelt als Hendrix-adept of zijn leven ervan afhangt, Bennie weet door de nummers heen prachtig op zijn toetsen en spuugorgel te spelen, iets wat bij Jimi’s muziek niet gewoonlijk is maar hij weet er wat prachtigs van te maken, Donald staat als een rots in de branding te bassen, superstrak, en Marco mishandeld zijn slagwerk op een dusdanige wijze dat ik soms vergeet om naar de muziek te luisteren en sta te genieten van zijn drumpartijen.
Alle nummers waren een soort van flashback, met als toegift, het onvermijdelijke, en amper geoefende ‘Hey Joe’, maar met alure gespeeld, wat het einde van een veel te korte avond was.
Dus vanavond ook nog maar even naar Wijk bij Duurstede.

Voor diegene die dit gemist hebben, in september zijn nog enkele optredens en dan is het voorlopig afgelopen met de Hendrix Tribute, dus grijp je kans.
18-09-2010 Jimi Hendrix Tour – Blues in de Wijk Wijk bij Duurstede 21:00 uur.
25-09-2010 Jimi Hendrix Tour – Dru Fabriek – Ulft 21:00 uur
26-09-2010 Jimi Hendrix Tour – Hedon Zwolle with special guest Ruben Hoeke 21:00 uur.



Bron: www.vaneckblues.nl/nieuws/algemeen/verslagje-veldman-brothers-jimi-hendrix-tour/

12-06-2010
Concert verslag Kwadendamme 2010 door Nany Kajuiter voor Block, tijdschrift voor de blues.

De volgende dag staan we tegen 13:00 uur voor het nog gesloten hek.
Voor de speklappen is het nog te vroeg, maar na een kwartiertje wachten, raast de blues op volle sterkte door de tent.
Vandaag bijten de Veldman Brothers het spits af.
Op enkele summiere rockelementen na, worden de Veldman Brothers steeds meer een respectabele bluesgroep.
Bennie Veldman weet vlekkeloos wanneer hij van hammond naar bluesharp moet overschakelen, waarbij je het wegvallende instrument steeds niet mist.
Speciaal voor een jeugdige fan wordt ´One More Chance` gespeeld.
Het is puur genieten van deze formidabele Nederlandse bluesband.


15-05-2010
Kwadendamme Bluesfestival 15-05-2010 door www.bluesbreeker.nl

Om kwart over een zal de Nederlandse formatie The Veldman Brothers de spits afbijten. Ook zij kwijten zich uitstekend van hun taak. Ik vind het prachtig dat Nederlandse bands zo’n kansen worden geboden.
Kansen die ze met goede optredens en muziek zelf verdiend hebben overigens. En dat ze het waard zijn om hier uitgenodigd te worden bewijzen ze met o.a.: ‘One More Chance’ en ‘Waitin’ All Night’. Om maar enkele prima songs van hun optreden aan te merken. En net zoals de vrijdag kun je hier stellen dat het een meer dan supergoede opening van de tweede festivaldag is.

Het complete verslag kun je HIER lezen


16-03-2010
Verslag House of Blues Zondag 14 maart 2010 door Bert Reinders

Bij The Veldman Brothers ligt dit gelukkig anders! Ik ben dan ook niet helemaal objectief meer en bovendien slaap ik zelfs in een t-shirt van The Veldman Brothers, maar mijn enthousiasme voor deze jongens is voor 300% gemeend!
Het is dan ook geweldig om van dichtbij mee te maken dat dit viertal door bescheidenheid, maar ontzettend goed spel, zo langzamerhand door erkenning van publiek, zaalhouders en festivalorganisatoren een aparte plaats in het circuit krijgt.
Ondanks dat het hard werken blijft, wordt de concertagenda steeds gemakkelijker gevuld en na Moulin Blues, Ribs en Blues, kunnen Marco, Bennie, Gerrit en Donald binnenkort ook Kwadendamme Blues aan hun imposante giglijst toevoegen.

Niets anders dan terecht en dat laten ze op House Of Blues dan ook maar weer eens horen.
Met een flinke brok energie houden ze het publiek op een fantastische manier bij de les. Zo goed zelfs dat Tineke Schoenmaker het publiek in de grote zaal al vertwijfeld vraagt of het soms gezellig is in de andere zaal. Tja Tineke, Barrelhouse heeft toch echt concurrentie!
Niks dan lof dus opnieuw over The Brothers, perfecte gig met een fantastisch geluid weer van ‘de zwagers’. Complimenten!!



Bron: www.thebluesman.nl

09-02-2010
Verslag The Rambler 6 februari 2010 door bluesrockpagina.nl

Na een korte ombouwpauze is het de beurt aan de band waar we eigenlijk voor waren gekomen, The Veldman Brothers. Deze band bestaat uit de broers, zanger/gitarist Gerrit Veldman en harpenist/ keyboardspeler Bennie Veldman, drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes.
Dit viertal draait alweer een aantal jaren mee in de Nederlandse bluesscene en behoeft voor de meeste bluesfans eigenlijk geen introductie meer.

Vanaf de opener Harponized lukt het hen om het publiek op hun hand te krijgen. In een mum van tijd ging er voor het podium dan ook menig beentje van de vloer. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen… Wat een heerlijke band.
Zowel vocaal als instrumentaal zit deze band goed in elkaar. Bennie wisselde zijn mooie spel achter het Hammond orgel regelmatig af met uitstekend bluesharp spel en goede zang. De gitaarsolo’s die broer Gerrit ten gehore brengt zijn zoals altijd met veel gevoel, emotie en virtuositeit gespeeld. De strakke ritmesectie legt daarbij een degelijk fundament onder de nummers. 

In ruim twee uur, verdeeld over twee sets, komen er diverse eigen composities voorbij waaronder “All Those People” (helaas zonder reprise), “One More Change” en het jazzy “Everyday I Play The Blues”.
Uiteraard schuwt het viertal ook het betere coverwerk niet en horen we o.a. het opzwepende en energieke door Willie Dixon geschreven nummer “Let Me Love You Baby” voorbij komen.
Rond de klok van twee uur is het einde daar maar de band mag het podium niet zomaar verlaten en krijgen we nog een drietal covers voorgeschoteld…. de klassiekers “Dust My Broom” van Elmore James, “Manisch Boy/Hoochie Coochie Man” van Muddy Waters en “Who Knows” van Jimi Hendrix, waarin de band nog een keer het onderste uit de kan haalt. Al met al een uitermate geslaagd optreden!!

 



Bron: www.bluesrockpagina.nl

04-11-2009
Concert verslag Rosblues 31-10-2009 door Ton & Babs - bluesrockpagina.nl

Als we iets na 19:30 uur de Kentering betreden zijn The Veldman Brothers net aan hun optreden begonnen.
De zaal is op dat moment nog maar voor de helft gevuld maar dat weerhoudt het getalenteerde viertal er niet van om helemaal los te gaan.
Bennie verwisselde zijn mooie spel achter het Hammond orgel geregeld af met uitstekend bluesharp spel en met dito zang. De gitaarsolo’s die broer Gerrit ten gehore bracht zijn om de vingers bij af te likken.
Bovendien is ook Gerrit gezegend met een goede zangstem.
Als je dan ook nog beschikt over een strakke ritmesectie in de vorm van Donald van der Goes op basgitaar en Marco Overkamp op drums dan kan de avond niet meer stuk.
Naast eigen werk waaronder het schitterende “One More Chance” schuwt dit viertal ook het betere coverwerk niet en horen we o.a. mooie uitvoeringen van de Allman Brothers kraker “Statesboro Blues” en “Who Knows” van wijlen Hendrix voorbijkomen.

Het complete verslag kun je hier lezen



Bron: www.bluesrockpagina.nl

22-09-2009
Verslag Blues Festival Purmerend – Zondag 20 September 2009 door Frank van Engelen

Het is pauze, en iedereen geniet van een lekker drankje of hapje, want tijdens deze happening worden er ook speciale Surinaamse hapjes geserveerd, die ook gretig aftrek vonden.
De soundcheck gaat niet helemaal van een zijden dakje, want er staat van alles doorheen te loeien, en dan kan je volgens mij dat ook helemaal niet doen.
Enfin, na wat gedoe, toch gelukt, en The Veldman Brothers laten zien, dat ze Forever hun naam hebben gevestigd in dit boeiende Purmerend.
De heren hadden er zin in, en het was voor mij een grote verrassing om te zien hoe deze band gegroeid is.
Het Succes van” Home” ligt al een tijdje achter ons, en het nieuwe album is in aantocht dus, en staat op de rand van uitkomen.
Ook vieren de boys een feestje dit jaar 5 jaren al deze band, top gewoon.
Een mix van Chicago, Texas, Traditionele Stuff, maar vooral ook” eigen getint” uitgevoerd.
Tijdens dit optreden waren er al wat nieuwe nummers van het album te horen, en een 2 tal slowblues nummers die werkelijk ongekend goed waren, met een gitaarsoli waar je het werkelijk Koud van kreeg, met heel veel Stevie Ray, Hendrix invloeden, maar werkelijk hele grote klasse.
Die Gerrit is echt een meester op zijn instrument, en kan ook nog eens ongemeen goed een rauwe strot etaleren.
De toetsen in deze band zijn ook ruimschoots aanwezig, en vormen een groot bestanddeel van de Sound van De Veldman Brothers naar mijn idee, en laat deze Veldman Brother ook nog eens heerlijk te kunnen scheuren op zijn Smoelschuif, wauw zeg ik dan.
Alles wordt dan ook nog een superstrak gehouden door de bassist en driving Force drummer.
Een band waar Nederland supertrots op mag zijn.
Jammeer is wel dat het geluid in het begin even zoeken was, en ook bij Mr. Boogie Woogie was dat het geval, maar dat werd helemaal goed gemaakt.

De tent barste bijna uit zijn voegen, toen de heren als afsluiter, na bijna 2 uur en een kwartier te hebben gespeeld “Who Knows” van de Band of Gipsy’s er uit knalde, en ondergetekende werkelijk helemaal uit zijn Plaat ging.
Needles to say dat ik een enorme Hendrix fan ben, maar oei wat deed deze band dat voortreffelijk, en dat vond ik vast niet alleen, want de heren werden een aantal keren met een ovationeel statement bedankt.
Een avond om trots op te zijn, met dan helaas wel het uitvallen van die andere Nederlandse trots: 12 Bar Blues band, maar die zullen zich ongetwijfeld gauw weer melden in het circuit, en ik wens ze sterkte en beterschap toe.
Ieder die bijgedragen heeft tot dit onvergetelijke muzikale schouwspel wil ik hierbij dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme.
Until next year.

Het complete verslag kun je hier lezen.



Bron: www.bluesmagazine.nl/blues-festival-purmerend-verslag-20-september-2009

13-05-2009
Moulin Blues 02-05-2009 door www.bluesmagazine.nl

....Op de ‘Studentstage’ laten The Veldman Brothers en Twelve Bar Blues Band zien meer te zijn dan een ‘ombouwpauze-act’ en krijgt de voornamelijk stevige blues goede respons.
De grote vraag voor velen is waarom deze heren niet op het grote podium te zien zijn.

Het complete verslag kun je hier lezen.......



Bron: www.bluesmagazine.nl

06-05-2009
Moulin Blues 02-05-2009 door www.bluesbreeker.nl

En ook nu staat tijdens de ombouwpauzes de ‘Student   Stage’ weer volgeboekt met Nederlandse toppers. Waarbij de eerste twee sets voor Drivin South zijn gevolgd door twee supersets van Twelve Bar Bluesband en afgesloten met twee sets van The Veldman Brothers. Vooral de laatste twee bands verdienen in de nabije toekomst een plek op het hoofdpodium. Want eerlijk is eerlijk, kwaliteit verloochent zich niet zoals hier wordt bewezen.
Het is erg druk inmiddels en volgens de tellingen zijn er meer dan 3000 bezoekers op het festivalterrein. En dat is mooi voor de organisatie.

Bron: www.bluesbreeker.nl

05-05-2009
Moulin Blues 02-05-2009 door bluesrockpagina.nl

Daarna mochten The Veldman Brothers, een hechte band rondom ‘bloodbrothers' Gerrit en Bennie Veldman, op de Student Stage aantreden.
Ook de brothers speelden twee uitstekende sets en oogstten veel succes bij het publiek.
Muzikaal klopt het allemaal als een huis. Vooral tijdens het tweede gedeelte gingen de de remmen bij gitarist Gerrit en broer Bennie achter de Hammond helemaal los.
Net als bij de Twelve Bar Blues Band, eerder deze dag, was het voor het podium een groot feest.
Zowel de Twelve Bar Blues Band als The Veldman Brothers zouden op het hoofdpodium niet hebben misstaan. Kwaliteit behoeft niet altijd uit het buitenland te worden gehaald!!


Bron: www.bluesrockpagina.nl

04-05-2009
Moulin Blues 02-05-2009 door Bouke Janssen voor www.thebluesman.nl

Wat de heren Veldman en Veldman héél goed hebben begrepen, is, dat als je een kans krijgt om je in één klap in de hele grote kijker te spelen, je die kans met beide handen en in volle overtuiging moet aangrijpen.

En dat is wat Gerrit en Bennie Veldman doen op het "Student Stage' van Moulin Blues 2009.
Samen met Donald van der Goes op bas en Marco Overkamp, spelen 'The Veldman Brothers' een perfecte high energy-gig en veroveren bij velen een plekje op de lijst met hoogtepunten van het festival.
Wat mij betreft had de band met gemak een aantal van de acts op het hoofdpodium kunnen vervangen.
Wat van dichtbij komt is in dit geval dus opnieuw erg lekker!



Bron: www.thebluesman.nl

23-08-2008
Concert verslag Culemborg Blues door Ton Kok voor www.thebluesman.nl

De Veldman Brothers waren de enigen die van het podium in de Kattenstraat gebruik zouden maken.
Vanaf de opener `Brothers Shuffle` tot afsluiter `Rock Me, Baby`, slechts onderbroken door een korte pauze ruim twee uur lang veel werk van hun CD, wat nieuw werk en wat covers, maar doorlopend van grote klasse, zowel qua muziek als geluid.
En in tegenstelling tot de band, die hier het jaar ervoor stond, was er veel publiek en werd er flink wat getapt.
De uitbater van de naastgelegen kroeg kwam dan ook vragen of ze nog een half uurtje door wilden spelen en zo geschiedde.
Nog enkele bluesklassiekers werden er gespeeld en de mannen eindigden met Hendrix `Who Knows`, waarin men nog even alles eruit perste wat erin zat.
Na vijf weken vakantie zijn Gerrit, Bennie, Donald en Marco er weer helemaal klaar voor.
En alle meegebrachte CD's verkocht!

Bron: www.thebluesman.nl

19-07-2008
Concert verslag Big Rivers Festival Dordrecht door bluesmagazine.nl

Na dit optreden snel de benenwagen gepakt en terug naar het centrum waar op de Statenplaats de Veldman Brothers net begonnen waren met hun set.
Deze band rond de gebroeders (zanger/gitarist) Gerrit en (harmonika, keyboard) Bennie Veldman, begeleid door drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes, draaien alweer enkele jaren mee in de Nederlandse bluesscene.
Dit heeft in 2007 geleid tot het uitbrengen van hun debuut-cd `Home` in 2007.
De Veldman Brothers spelen voor het grootste deel eigen nummers, maar ook de covers schuwen zij niet.
Het is een getalenteerd viertal met een eigen herkenbaar geluid. Een zeer enerverende en professionele set.

Bron: www.bluesmagazine.nl

13-01-2008
The Veldman Brothers in de Music Bar in Epe door Bert Reinders

Omdat er in Meppel vanaf 2008 op een heel ander paard wordt gewed, moeten we nu voor blues-gigs verkassen naar elders. Op zich jammer, maar gelukkig zijn er genoeg cafe´s en clubs in de regio waar de 12-maten muziek nog wel hoogtij viert.
We hebben diverse keuzes deze avond, maar we dubben nog even tussen Rob Orlemans in Estrado en The Veldman Brothers in Epe.
Tijdens onze gebruikelijke zaterdagmiddagborrel hakken we de knoop door om toch maar naar The Music Bar in Epe te rijden, om de nieuwjaarsborrel bij The brothers te halen.

The Music Bar heeft de gulden regel dat wanneer je vóór 22:30 uur binnen bent, geen entree hoeft te betalen. En ondanks dat de entree slechts vijf euro is, werkt deze regel overduidelijk!
Ook voor ons! Want er steekt rond 22:20 uur toch een lichte paniek de kop op in de auto, als we de weg naar The Music Bar niet kunnen vinden.
Als ik aan een jeugdige, Golden Power, drinkende voorbijganger de weg vraag, duikt de jongeman spontaan bij ons op de achterbank van de auto. Het blijkt een Poolse gastarbeider te zijn, die geen woord Nederlands spreekt, maar ons in half Engels en wilde gebarentaal precies op tijd bij The Music Bar aflevert. Wat een aardige man! En de vijf euri kan in de knip blijven. Hoera!!

Eerst maar eens een biertje kopen. Mijn maatje Edwin loopt richting bar om de eerste twee te bestellen en komt even later met een rood hoofd en het schuim op de mond mijn kant op. `Weet je wel wat dat hier kost?! ` 4,90 voor 2 biertjes!! Schandalig!! Uitzuigers!!?
Tsja, da´s niet misselijk. Maar ja, de centen moeten toch ergens vandaan komen.

Als ik even later opnieuw 2 bier haal, betaal ik gewoon ? 3,80. Mijn maatje heeft zich dus weer laten naaien of heeft weer niet opgelet. (Toch maar es naar de kapper, Ed!).

Iets over 22:30 uur beginnen The Veldman Brothers aan hun eerste set. De avond is in drie sets verdeeld en dat is op zich jammer. Vaak haal je door de vele pauzes het tempo uit het optreden en is het voor een muzikant ook een stuk moeilijker om naar een climax toe te werken.

Enfin, de eerste set verloopt voorspoedig met het gebruikelijke Brothers repertoire. Het geluid is voor mijn gevoel redelijk goed, maar voor geluidsmannen Hans en Gerald blijft het de hele avond een gevecht met de knoppen. Het was dan ook erg afhankelijk op welke positie je stond, maar in ons hoekje klonk het in elk geval lekker vet!

De tweede set bestaat uit veel nieuw werk van de Brothers. Althans, zo lijkt het! Boom Boom van J.L. Hooker staat al veel langer op het repertoire, maar de uitvoering van vanavond klinkt toch weer totaal anders dan anders. Knap hoor! Ondanks dat ik een regelmatige Veldman Brother-bezoeker ben, heb ik iedere keer weer het idee dat ik een heleboel nummers voor het eerst hoor.
Ook `Red House` van Jimi Hendrix is nieuw in het repertoire en volgens Gerrit Veldman spelen de Brothers dit nummer vanavond voor het eerst. Nou Gerrit, ik geloof er geen zak van, want het staat als een huis!

De derde set verloopt naar mijn gevoel ietsje stroever, hoewel ik bij `All Those People (reprise) de ogen toch weer vochtig krijg. Wat mooi en stiekem probeer ik Gerrit toch altijd even op te jutten dat hij na het eerste gedeelte van het nummer nog even doorpakt met de oorstrelende reprise.
Tegen 02:00 uur is het afgelopen in The Music Bar en zijn we blij dat we The Veldman Brothers weer even hebben gezien.

Op 31 januari krijgen Gerrit, Bennie, Marco & Donald de officiële www.bluesforum.nl cd-award uitgereikt voor hun debuutalbum `Home`.
Een album dat maar liefst drie keer tot cd van het jaar is gekozen. En daar sta ik helemaal achter!!

Bron: thebluesman.web-log.nl/

08-12-2007
Verslag Café de Weegbrug te Roermond door bluesrockpagina.nl 08-12-2007

Op zaterdag 08-12-2007 speelden The Veldman Brothers in café de Weegbrug in Roermond.
Omdat we al veel positieve reacties hadden gehoord over deze band en we erg enthousiast zijn over hun eerste CD 'home' waren we erg benieuwd hoe onze eerste live-kennismaking met de band ons zou bevallen.
Tegen 22:00 uur speelden ze enkele korte numers die als soundcheck dienden. Het was wel een beetje dringen op het kleine podium in het kleine maar erg gezellige café.
Rond de klok van 22:30 uur begon het echte optreden.
The Veldman Brothers begonnen met het eerste nummer van hun CD 'Brothers Shuffle'.
Wat meteen al opvalt is het uitstekende gitaarspel van Gerrit Veldman. Zijn gitaarsolo's zijn mooi opgebouwd, hij beheerst de blueslicks tot in de puntjes en wat we het allerbelangrijkste vinden is dat hij met erg veel gevoel speelt. Zijn gitaargeluid zit op het kantelpunt van clean en distortion.
Zo hoort het ook in de blues. Gerrit 'maakt' het geluid met zijn vingers.
Het is wel hard werken om de gitaar gemeen te laten klinken maar hierdoor krijgt hij wel het echte bluesgevoel.
Niet alleen het gitaarspel is van grote klasse ook Gerrit's zang mag er zijn.
Ook broer Bennie speelt een belangrijke rol in de band. Zijn mooie spel achter het Hammond orgel, zijn goede zang en zijn prachtige bluesharp spel lieten veel indruk op ons achter.
Als je dan ook nog beschikt over een strakke ritmesectie in de vorm van Donald van der Goes op basgitaar en Marco Overkamp op drums kun je wel stellen dat Nederland een nieuwe top-bluesband rijker is.
Naast eigen nummers passeerden ook diverse covers de revue.
Zo speelden zij enkele prachtige uitvoeringen van Elmore James nummers, kwam Freddie King's Hideway voorbij waarbij tegen het einde werd gekozen voor de Jeff Healey uitvoering, onze favoriete uitvoering van dit fantastische nummer. Uitaraard ontkwam de band niet aan het spelen van een toegift.
Hierin werden maar liefst vier nummers gespeeld, 'Rock me baby' (Jimmy Reed / B.B.king), nog een nummer van Elmore James en twee nummers van Jimi Hendrix te weten 'Let the good times role en 'Who knows'.
Daarna was het helaas echt afgelopen. Met de wetenschap dat we hier één van de beste bluesband van Nederland aan het werk hadden gehoord keerden we met een zeer tevreden gevoel huiswaarts.
Bluesliefhebbers in Nederland hou onze agenda in de gaten.
Spelen de Veldman Brothers bij je in de buurt dan moet je beslist eens gaan kijken, daar krijg je geen spijt van.


22-10-2007
Verslag 9de Midlummer Blues Edition - zaterdag 20 oktober 2007

............ The Veldman Brothers brachten een toetsenman mee en dat geeft de band een heel andere kleur dan de bovengenoemde band. Voer voor Hammond-orgel liefhebbers want de man kan er wel wat van.
Lekkere vette solo's op dit (weliswaar electronische) instrument brachten een glimlach op het gezicht van de ware kenner.
Ook de broer van organist Veldman (vandaar the Veldman Brothers) was een goede frontman met scheurende solo's en goede zang.
Prima stuwende bassist met veel variatie en dynamiek.
Fijne band om naar te luisteren en stevige songs werden tijdig afgewisseld door mooie rustige bluesjes.
Publiek genoot volop.............


10-09-2007
Verslag La Porte Meppel 10 september 2007 ( Uit de Meppeler Courant van maandag 10 september )

Het was nog niet eens zo druk toen de Veldman Brothers uit Zwolle gepassioneerd hun zompige blues begonnen op te graven.
De doeltreffende gitaarpartijen en jankende bluesharp van Gerrit en Bennie Veldman en een messcherpe ritmesectie maakten aan alle vooroordelen over de blues een eind.
In de anderhalf uur stomende set was er geen moment sprake van landerigheid of overloos gesoleer.
Een overrompelend debuut in Meppel van de Veldman Brothers.


07-04-2007
Verslag Gooth Blues Rock Festival Ridderkerk - zaterdag 7 april 2007 - Auteur: Gerda van Eldik

De Veldman Brothers is een pure bluesband rondom 'bloodbrothers' Gerrit en Bennie Veldman.
Ze zijn beïnvloed door de grote blueshelden op aarde.
De zang is lekker rauw en de bluesharp doet het hier ook weer lekker, bijvoorbeeld in het nummer 'Setting the Clock' of het fantastische nummer 'This Pain', alleen puur blues op gitaar met bluesharp.
In het nummer 'One More Chance' laat de hammond zich lekker horen. Het publiek laat zich lekker mee voeren.
Vocaal en instrumentaal zit het goed met deze band.
Vol passievolle blues, Rhythm & Blues, Swingblues, Jumpblues, noem het maar op. Blues recht uit het hart.


09-02-2007
Bluesfestival 2007 de Tamboer in Hoogeveen 09 februari 2007

Hoogeveen Het Bluesfestival van vrijdagavond in Theater 'De Tamboer', is een succes geworden. Om 21:30 uur hadden al 1030 mensen de kassa gepasseerd. Dat is bijna 20% meer publiek dan bij de editie van 2006. Voor de liefhebbers van de blues was er voor elk wat wils te vinden, van de Bluesrock tot de Delta blues.

...Record aantal toeschouwers, 20% meer publiek...
De prima georganiseerde avond begon al vroeg met 4 gelijktijdige optredens om 20:15 uur. In de Passagezaal traden 'The Veldman Brothers' op in plaats van BJ Hegen. Het was uiteraard jammer dat de Drentse bluesband er niet bij kon zijn maar wat de vervangende 'Veldman Brothers' brachten was grote klasse. Zij hadden al eens eerder in café 'De Lijst' een staaltje van hun kunnen laten zien maar in de nieuwe bezetting, met op bas Donald van der Goes en drummer Marco Overkamp, zal het niet lang meer duren voordat zij doorbreken naar de top. Zij brachten de kenmerken van de blues, zang afgewisseld met instrumentale improvisatie, op een aansprekende manier. Het duurde dan ook niet lang voordat de zaal, inclusief het balkon, geheel vol zat. Vooral de gitaarsolo's van Gerrit Veldman spraken tot de verbeelding. Hij 'spreekt' met zijn gitaar en haalt het onderste uit de kan. Kortom, een optreden dat de 'Hoofdact' had kunnen zijn.




08-09-2006
Verslag De Stem Oosterhout, Rootse & Blues festival Oosterhout 8 september 2006

Tijdens het negentiende Blues & Roots Festival werd het dikste hout gezaagd op de planken van het centrale podium op de Markt. Bands als The Veldman Brothers en Mocambo Blues trokken vrijdagavond van leer met stevige gitaarblues, glanzend in de boenwas gezet door de sound van vette Hammondorgels, die dropen van de nostalgie.
The Veldman Brothers meldden op hun website dat de gebroeders Vaughan, Muddy Waters en Jimi Hendrix tot hun inspiratiebronnen gerekend moesten worden.
Dat hoorde je er ook wel aan af, maar een van de belangrijkste ingrediënten van het Veldmangeluid moet haast wel Engelse blues zijn.
De mannen uit Elburg (vlakbij Apeldoorn) plukken de vruchten van het werk dat John Mayall, The Cream en jawel Deep Purple eind jaren zestig en begin jaren zeventig hebben verzet en dat is zeker geen straf.
Het samenvoegen van al die invloeden, opgeteld bij het degelijke gitaarwerk van Gerrit Veldman en de overvloedige orgelsolo's van zijn broer Bennie leverde namelijk een swingend concert op...................


19-05-2006
Verslag Festival of Friends 19 mei 2006. Huis aan huis Elburg/Oldebroek

( The Veldman Brothers als afsluiting van dit Festival ) -

 ....De avond was al geslaagd na de optredens van deze toppers maar na het optreden van The Veldman Brothers ontstond helemaal het gevoel dat het publiek getuige was geweest van iets heel bijzonders.
De broers Bennie en Gerrit Veldman speelden met zoveel bezieling dat het onmogelijk was om niet zwaar onder de indruk te zijn. Gitarist Gerrit Veldman speelde de rauwe rock vanuit zijn tenen.
Het samenspel met Bennie sloot zo geweldig op elkaar aan, daar moet je broers voor zijn om elkaar zo aan te voelen....




05-03-2006
Verslag van Stichting The Bluesconnection 5 maart 2006

De zaal begon deze zondagmiddag al vroeg vol te lopen.
Er waren opvallend veel mensen bij die ook het optreden van de Veldman Brothers in Culemborg hadden meegemaakt.
De geluidsmannen waren ruim een uur voor de band gearriveerd en zodoende was het opbouwen en soundchecken ruim op tijd klaar. Om 16.15 uur begonnen de aanwezigen al te vragen of ze nog niet konden beginnen.
Maar tijd is tijd en om 16.30 gooiden de gebroeders Veldman de beuk erin.
Bennie vertoonde zijn kunsten met zijn beide hammondorgels en Gerrit gaf een paar solo?s op zijn gitaar.
Ondanks alle voorbereiding bleek, toen Bennie zijn mondharmonica ging gebruiken, dat er geen geluid uitkwam.
Nadat dit probleem verholpen was, bleek hij ook met dit instrument prima uit de voeten te kunnen.
Natuurlijk moeten zulke muzikanten een goede ondersteuning hebben en die hebben ze met de twee beroepsmuzikanten Sebas van Olst (bas) en Marco Overkamp (drums).
Het enthousiasme van de band sloeg ook over op het publiek en dat kwam steeds meer naar voren.
Gerrit op zijn beurt kwam het podium af en begaf zich tussen het publiek.
Dat Gerrit niet voor niets deel uit maakte van een Jimi Hendrix tribute band bewees hij ook.
De band speelde ook een aantal nummers van Jimi, waarbij Gerrit de gitaar ook op zijn rug en met zijn tanden bespeelde. Dat niet alleen het publiek maar ook de band het prima naar zijn zin heeft gehad bleek uit de mail die wij de volgende dag ontvingen.

 




22-05-2005
Persbericht n.a.v Festival Dijkrock Rilland.

..daarna is het de beurt aan de broertjes Veldman om het publiek te trakteren op een uurtje onvervalste blues.
De creativiteit om te switchen van stevige blues, waarbij de bluesharp en grote rol speelt, om te schakelen naar de wat meer bluesrock, waarbij de gitaar weer de boventoon voert, was een verassend effect wat de band creëerde tijdens hun optreden.


09-04-2005
Roots on the Hill - Auteur Dr.Blues.

.................Na dit optreden van deze sympathieke Amsterdammer, beklommen de vier heren van de Veldman Brothers het podium en gaven een puik optreden weg. Dit zijn echte muzikanten, die boven alles veel plezier hebben in het samen spelen en daar doormiddel van hun zelf geschreven nummers het ideale excuus voor in huis hebben. Bennie Veldman verwisselde zijn Hammond geregeld af met de mondharp en zijn broer Gerrit gaf een paar messcherpe solo's weg. Bij de Veldman Brothers heet de ritmesectie Marco Overkamp en Sebastiaan van Olst.

Geïnspireerd door de Blues and Rhythm & Blues, spelen zij hun songs en covers waarbij het geluid van de Hammond, Guitar & Bluesharp een belangrijke rol spelen. Ook deze band straalt in zijn eenvoud en het is juist die eenvoud die hun dwingt het bluesgevoel te laten spreken.

Technische bekwaamheid is natuurlijk nodig, maar als het hart niet spreekt, verzandt de blues al gauw in een voorspelbaar akkoordschema. Daar was op 9 april in het Brughuus in Valthermond niets van te merken.

Dr.Blues




10-10-2004
"Uit Block Tijdschrift voor de blues. No 130 herfst 2004. Pagina 29. Artikel over: Drijf-In Blues Festival Giethoorn.

"Bij 't Vonder is het inmiddels wat minder druk geworden, zodat we nu wél naar binnen kunnen voor The Veldman Brothers.
Daar toveren de broers Gerrit (voc/gtr) en Bennie (Hammond) Veldman veel moois uit hun instrumenten.
Winter's "Third Degree' en de SRV-variant van Hendrix' 'Third Stone From The Sun' spetteren het zaaltje in.
Weer zo'n band die speelt of elk optreden zijn laatste kan zijn"

® Copyright 2009 The Veldman Brothers. Alle rechten voorbehouden. Site by xy-vormgeving.nl